Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Intenzivirati komunikaciju na relaciji Vlada – Elektroprivreda

Predstavnici izvršne vlasti su, kako se navodi,  polazeći od strateškog opredjeljenja države, usmjerenog ka jačanju energetske i ekonomske stabilnosti, potencirali potrebu za intenzivnom komunikacijom na relaciji Vlada – EPCG

U sjedištu Elektroprivrede Crne Gore danas je održan sastanak rukovodstva Kompanije i predstavnika Vlade Crne Gore. Predstavnici izvršne vlasti su, polazeći od strateškog opredjeljenja države, usmjerenog ka jačanju energetske i ekonomske stabilnosti, potencirali potrebu za intenzivnom komunikacijom na relaciji Vlada – EPCG.

Izvršnu vlast su predstavljali ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem Marko Perunović.

Rukovodstvo EPCG je, kako je saopšteno, predstavilo investicioni plan Kompanije za naredni period, s posebnim osvrtom na projekte „Solari 3000+ i 500+“, zatim prevođenje Zete u Krupac te VE „Gvozd“, naglašavajući potrebu za čvršćim povezivanjem sa državnim institucijama, kako bi se nesmetano razvijali projekti od strateškog značaja i za Kompaniju i za društvo u cjelini.

“Prema riječima članova rukovodstva Kompanije, EPCG želi da značaj njenih projekata bude prepoznat na svakom nivou, a od posebne važnosti u tom smislu je volja državnih institucija da, pojednostavljivanjem procedura, omoguće brži i efikasniji ekonomski razvoj”, istakli su iz te Kompanije.

Predstavnici izvršne vlasti su, kako se navodi,  polazeći od strateškog opredjeljenja države, usmjerenog ka jačanju energetske i ekonomske stabilnosti, potencirali potrebu za intenzivnom komunikacijom na relaciji Vlada – EPCG.

“S tim u vezi, predloženo je formiranje mješovite komisije koja bi se, u kontekstu suočavanja sa efektima globalne krize, bavila rješavanjem tekućih energetskih problema, tim prije što je neophodna obostrana valorizacija projekata iz oblasti energetike, kako u pogledu izgradnje novih, tako i na planu proširenja i unapređenja postojećih proizvodnih objekata”, dodaju iz EPCG.

Na sastanku se govorilo i o drugim aktuelnostima iz domena energetike.

“Uz saglasnost oko ocjene da je racionalno korišćenje postojećih i pametno i pravovremeno ulaganje u buduća postrojenja preduslov za održivi razvoj, a zaključna ocjena je da je za prevazilaženje energetske i, u širem smislu, ekonomske krize, nužno zajedničko djelovanje svih relevantnih društvenih činilaca”, zaključuju su iz Elektroprivrede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve