Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Crna Gora ima najbolji ukupni rezultat u Energetskoj zajednici

''Vijest koja uliva optimizam''

Crna Gora ima najbolji ukupni rezultat u Energetskoj zajednici, saopštio je danas potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

“Sa zadovoljstvom sam ispratio dobre vijesti koje je objavio Sekretarijat Energetske zajednice u svom Godišnjem izvještaju o implementaciji (2022.) u kojem prati usklađivanje sa svojim pravnim tekovinama i rezultate koje je naša država ostvarila, a to je da Crna Gora ima najbolji ukupni rezultat u Energetskoj zajednici”, 69 procenata istakao je Ibrahimović objaviljivanja izvještaja.

Ovo je, naglasio je ministar, vijest koja uliva optimizam.

“Nakon intezivne komunikacije i saradnje kolega i zaposlenih u ministarstvu kapitalnih investicija sa predstavnicima i zvaničnicima Energetske zajednice, a uprkos izazovnom trenutku kako na globalnom nivou, tako i u regionalnim i nacionalnim okvirima, ovo je vijest koja uliva optimizam i pokazuje kako naša država može i treba da sarađuje sa međunarodnom zajednicom, pa ovom priliko želim svima da čestitam na dobrim rezultatima rada”, rekao je Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz MKI, Godišnji izvještaj o implementaciji za 2022. godinu u kojem Energetska zajednica prati usklađivanje sa svojim pravnim tekovinama objavljen je pred sastanak Ministarskog savjeta, koji se održava 15. decembra u Beču. Kada su u pitanju ostali segmenti, još jedan pozitivan podatak je da je Sjeverna Makedonija u implementaciji propisa o električnoj energiji kumulativno dostigla najviši nivo – 85 odsto. Slijedi Crna Gora, sa 82 procenta, ali je naša država istovremeno najuspješnija u oblasti održivosti, na 74 odsto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve