Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GREEN HOME: Porto Skadar lejk izbrisan iz plana?

Kompletan Porto Skadar Lake je izbrisan, a državna studija lokacije Mihailovići umanjena za čak 97 odsto, objavili su juče iz NVO Green Home dio revidiranog nacrta Prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” (PPPN NP).

U toj NVO međutim na to gledaju i sa brigom, navodeći da su novi zaokreti u planiranju mogući i ubuduće.

– Dobili smo informaciju da je posljednja revidirana verzija nacrta PPPN NP ‘Skadarsko jezero’, koja je dostavljena na mišljenje opštinama i državnim organima, umanjila zahvat DSL ‘Mihailovići’ sa planiranih 59,1 na 1,8 hektara, pri čemu se, prema ponuđenoj dokumentaciji, čini da je kompletan Porto Skadar Lake izbrisan zajedno sa planiranim putevima, dok je UP3 u brdu Velja gora ostao u planu. Javne rasprave tek slijede, a ponovni zaokreti u ovakvom planiranju nisu nešto što ne trebamo očekivati, saopštili su iz NVO Green Home.

Međutim glavni menadžer eko odmarališta Porto Skadar Lake Ivan Zindović demantovao je da je objekat izbrisan iz prostornog plana.

– Već nam je izdata građevinska dozvola, odradili smo neophodne studije lokacije. Radovi su u toku, u septembru organizujemo konferenciju, na kojoj ćemo predstaviti hotelskog operatera i sami projekat, rekao je Zindović “Vijestima”.

Izvršna direktorica NVO Green Home, Nataša Kovačević, kazala je da su informaciju o najnovijoj reviziji nacrta PPPN “Skadarsko jezero” dobili anonimnom dojavom.

Izvor: Vijesti

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve