Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Generalna Skupština AmCham-a: Izabrani novi članovi Borda i predstavljen Plan rada za 2024.

Sjednici je prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke, koja je istakla da je sve veći broj američkih investitora zainteresovan za Crnu Goru, što bi mogla biti prilika za otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast

Sjednica Generalne Skupštine Američke Privredne Komore u Crnoj Gori na kojoj su birani članovi Upravnog odbora, te usvojeni Izvještaj o radu za prethodnu godinu i Plan za 2024, održana je danas u hotelu Hilton. Novi članovi Borda su Nikola Tripković (Coca Cola Hellenic), Nemanja Nikolić (Hilton Podgorica Crna Gora) i Nebojša Šćekić (Sava osiguranje), dok su pravo na reizbor ostvarili Katarina Bulatović (KB Consulting), Luka Popović (BDK advokati) i Sava Laketić (PwC).

Prisutne je pozdravila Svetlana Vuksanović, predsjednica AmCham-a, koja je u uvodnom obraćanju istakla da će i u narednoj godini Komora dodatno jačati poziciju najrespektabilnije biznis zajednice u zemlji, te posredstvom AmCham Rule of Dialogue platforme za saradnju sa Vladom Crne Gore, a koja je i zvanično podržana od strane predsjednika Vlade, gdina Milojka Spajića, raditi na unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Sjednici je prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke, koja je istakla da je sve veći broj američkih investitora zainteresovan za Crnu Goru, što bi mogla biti prilika za otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast. Ambasada će zajedno s Američkom privrednom komorom nastaviti blisko da sarađuje s predstavnicima Vlade na razvoju niza novih aktivnosti u okviru bilateralne platforme i Ekonomskog dijaloga SAD i Crne Gore.

Izvršni direktor AmCham-a, dr Marko Miročević, predstavio je članicama Komore Izvještaj o radu za prethodnu godinu i Plan rada za 2024. On je kazao da su strateški prioriteti AmCham-a: Digitalna transformacija i usvajanje novih tehnologija – kako bi Crna Gora bila dio razvijenih zemalja koje su prigrlile digitalnu evoluciju kao razvojnu šansu; Suzbijanje sive ekonomije -kako bi kreirali poslovni ambijent zasnovan na vladavini prava i fer konkurenciji;

Razvoj ljudskog kapitala i radni odnosi – jer je ljudski resurs najvažniji razvojni resurs; Zdravstvo – oblast u kojoj tradicionalno AmCham intenzivno radi na unapređenju zdravstvene zaštite i dostupnosti ljekovima; te ESG – u cilju promocije i edukacije naše privrede i društva o standardima iz ove oblasti koje će sve više definisati održivo poslovanje. U tom smislu, Komora planira da intenzivira gotovo sve svoje aktivnosti i ponudi nove oblike događaja koji su u funkciji ostvarenja misije Komore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve