Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG: Uskoro konkurs za izradu idejnog rješenja budućeg stambeno-poslovnog kompleksa ”Sunčani grad”

Za te namjene Odbor direktora EPCG opredijelio je ukupno 120 hiljada eura i zadužio menadžment Kompanije da u saradnji sa stručnim konsultantima pripremi svu potrebnu dokumentaciju, saopšteno je iz EPCG

Elektroprivreda Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Nikšić, uskoro će raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnog kompleksa „Sunčani grad“ koji bi se podigao u neposrednoj blizini EPCG Željezara Nikšić. Za te namjene Odbor direktora EPCG opredijelio je ukupno 120 hiljada eura i zadužio menadžment Kompanije da u saradnji sa stručnim konsultantima pripremi svu potrebnu dokumentaciju, saopšteno je iz EPCG.

Izradu idejnog rješenja, navode, kojim će se na kvalitetan način valorizovati prostor u istočnoj zoni i zoni Gračanica – sjever u okviru Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić, inicirao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

U saopštenju se ističe da su Direkcija za razvoj i investicije i Direkcija za pravne poslove, u saradnji sa stručnim konsultantima, već pripremile nacrt konkursnog zadatka koji sadrži grafički prikaz budućeg kompleksa sa katastarsko-geodetskom podlogom, kao i foto i video dokumentaciju.

“Najbolje rješenje, po odluci kompetentnog žirija, koje bude pristiglo na Konkurs, biće nagrađeno sa 50 hiljada eura, za drugonagrađeni rad predviđeno je 20 hiljada, a za trećenagrađeni 10 hiljada eura. Predviđen je i otkup još dva rada sa po pet hiljada eura. Sredstva za konkursni fond obezbijediće Elektroprivreda Crne Gore”, stoji u saopštenju.

Učešće Opštine, kao raspisivača, treba da omogući direktno sprovođenje prvonagrađenog rada uz primjenu propisa za sprovođenje u skladu sa Memorandumom o saradnji Opštine i EPCG kojim će biti definisani i uređeni odnosi između raspisivača konkursa.

“Predlog za trajanje konkursa je 90 dana. Konkursni žiri trebalo bi da bude sastavljen od sedam članova, od kojih će dva biti stranci s obzirom na međunarodni karakter konkursa. Predviđena su i dva stručna izvjestioca konkursa, kao odgovorno lice zaduženo za administrativne potrebe konkursa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve