Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Energetski sektor važan resurs privrednog razvoja Crne Gore

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović sastao se sa predstavnicima Asocijacije menadžera

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović sastao se sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore koje je informisao o stanju u sektoru energetike i rudarstva, kao i planiranim reformama u pogledu podizanja kvaliteta upravljanja u preduzećima koja su u nadležnosti ovog Ministartsva.

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković istakao je da energetski sektor i preduzeća koja djeluju u ovoj oblasti imaju poseban značaj, ne samo za građane već i cjelokupnu privredu.

“Zbog toga Asocijacija sa posebnom pažnjom prati stanje u ovom sektoru i podržava sve korake usmjerene ka kvalitetnom upravljanju, profesionalizaciji i korištenju resursa sektora koji predstavlja jedan od stubova i potencijala privrednog razvoja Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Mujović je izuzetno pozitivno ocijenio decenijsko zalaganje Asocijacije menadžera za podizanje liderskih i menadžerskih znanja, kako u privatnom tako i javnom sektoru i naglasio da u AMM-u, kao krovnoj menadžment i liderskoj organizaciji, vidi izuzetno značajnog partnera u Ministarstvu.

“Smatra da ova organizacija može pružiti značajan doprinos i pomoć, posebno na polju menadžmenta i stručnosti za ambiciozne planove koje naša država ima u oblasti energetike”, dodaje se.

Sagovornici su se usaglasili da komunikaciju između Ministarstva i AMM-a treba osnažiti i unaprijediti, kao i da se u najskorije vrijeme razmotre aktivnosti koje bi se zajednički mogle sprovesti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve