Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda: Neće nas zaustaviti oni koji su pokazali neznanje i loše namjere

Mi nastavljamo da radimo i gradimo, s tim što ne možemo ćutke prelaziti preko neistina koje plasiraju

U nekim drukčijim okolnostima, ne bi bilo potrebe da se osvrćemo na istupe pojedinaca i grupa koji su, kroz višedecenijsko upravljanje privrednim sistemom, pokazali i neznanje i odsustvo dobrih namjera, ali smo, kao osnivač kompanije EPCG Solar gradnja, dužni da uvijek i bezuslovno branimo vrijednost projekta koji je, poslije četiri decenije zastoja, EPCG donio prve nove megavate električne energije, kazali su iz Elektroprivrede u reagovanju na navode Demokratske partije socijalista (DPS).

Reagovanje EPCG prenosimo integralno:

“EPCG osjeća potrebu da se, javnosti radi, oglasi povodom današnjeg zlonamjernog i, očigledno, niskim pobudama motivisanog napada Demokratske partije socijalista (DPS).

U nekim drukčijim okolnostima, ne bi bilo potrebe da se osvrćemo na istupe pojedinaca i grupa koji su, kroz višedecenijsko upravljanje privrednim sistemom, pokazali i neznanje i odsustvo dobrih namjera, ali smo, kao osnivač kompanije EPCG-SOLAR-GRADNJA DOO, dužni da uvijek i bezuslovno branimo vrijednost projekta koji je, poslije četiri decenije zastoja, Elektroprivredi donio prve nove megavate električne energije. Preciznije rečeno, za godinu dana je instalirano 30 MW, što je, da podsjetimo, tačno 30 MW više od onoga što su, za četiri decenije, ugradili eksperti iz DPS-a i njihovi prethodnici. I to nije sve. Nakon završetka projekta SOLARI 3000+ i 500+, koji je u cijelom regionu, od Beča do Istanbula, dobio sva moguća priznanja, uveliko razvijamo i projekat SOLARI 5000+.

Profiti od ovih elektrana, na godišnjem nivou, će dostići iznose od oko 5 miliona evra, a svi viškovi električne energije biće plasirani na berzu. Ne bismo smjeli da to uporedimo sa periodom nerada prethodnog privrednog režima.

Svi trenutni troškovi i problemi – a dominantno se odnose na složene procedure javnih nabavki – posve su zanemarljivi u odnosu na ostvarene benefite. Nadalje, famozni dugovi EPCG-SOLAR-GRADNJA DOO odnose se isključivo na pozajmicu od strane EPCG, jer drugih dugova naša ćerka firma nema. Da i ne govorimo o tome da je, u pomenutom periodu, obučeno na stotine montera, koji sada ne samo što predstavljaju motor našeg sistema nego su kvalifikovani za tržište rada. Uporedimo to sa pređašnjim stanjem, u kome su se, posredstvom aktivnosti eksperata iz redova DPS-a, pojedinci bogatili, privreda patila, a radno sposobni građani čamili na birou rada.

Ko želi da vidi i čuje – to je više nego jasno.

Mi nastavljamo da radimo i gradimo, s tim što ne možemo ćutke prelaziti preko neistina koje plasiraju oni koji su, za sve prethodne decenije, pokazali svoje performanse kroz urnisanje naše privrede. Što ste uzeli, uzeli ste, gospodo, a sa zloupotrebama javnih resursa je gotovo, tako da sada morate da se navikavate na činjenicu da je rad mjerilo kvaliteta i da više nema povlašćene braće, kumova i kontroverznih biznismena. Vjerujemo da nije lako odreći se ničim zasluženih i decenijama uživanih privilegija, ali evo prilike da svoje kvalitete plasirate na tržište rada. Srećno”!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve