Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

EKIP: Operateri planiraju investicije od 34 miliona

Iz EKIP-a su kazali da procjena investicija u elektronskom komunikacionom sektoru za prošlu godinu iznosi 40 miliona eura

Operatori elektronskih komunikacija planirali su da u ovoj godini investiraju oko 34 miliona eura, saopštili su iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i dodali da je višegodišnji trend velikih investicija potvrda stabilnog pravnog i regulatornog okvira. Iz EKIP-a su kazali da procjena investicija u elektronskom komunikacionom sektoru za prošlu godinu iznosi 40 miliona eura.

“Precizne podatke za prošlu godinu Agencija će imati početkom ove godine“, rekli su predstavnici EKIP-a agenciji Mina-businees.

Oni su kazali da su u toku 2020. godine operatori u razvoj elektronskih komunikacionih mreža i servisa uložili 61 milion eura, što je doprinijelo daljem povećanju dostupnosti savremenih elektronskih komunikacionih usluga visokog kvaliteta na cijeloj teritoriji Crne Gore.

„U prethodnih deset godina operatori elektronskih komunikacija u Crnoj Gori su investirali preko 600 miliona eura, od čega u prethodnih pet, kada su investicije intenzivirane, skoro 450 miliona eura. Višegodišnji trend velikih investicija u sektoru elektronskih komunikacija potvrđuje činjenicu da u Crnoj Gori imamo stabilan i predvidiv pravni i regulatorni okvir, koji je stvorio jednake uslove za sve učesnike na tržištu“, smatraju u EKIP-u.

Komentarišući stanje na tržištu elektronskih komunikacija u prošloj godini, predstavnici regulatora su kazali da razvoj mreža i infrastrukture prati i konstantan rast broja korisnika svih usluga izuzev usluge fiksne telefonije, koja je i na globalnom nivou već godinama u padu.

Oni su podsjetili da usluge mobilne telefonije u Crnoj Gori pružaju tri operatora – Crnogorski Telekom, Telenor i M:Tel, a fiksne njih četiri – Crnogorski Telekom, M:Tel, Telemach i Telenor.

„Tokom prošle godine usluge pristupa internetu na fiksnoj lokaciji u Crnoj Gori je pružalo 11 operatora“, dodali su iz EKIP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve