Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: U narednih 10 godina još 550 miliona eura ulaganja

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da će u projekat “Porto Montenegro” u narednih deset godina biti uloženo između 500 i 550 miliona eura.

Sa predaje kandidature

– Tako da će Porto Montenegro sigurno biti jedan od najskupljih projekata realizovanih u Crnoj Gori –  rekao je Đukanović nakon razgovora sa  izvršnim direktorom kompanije „Adriatic Marinas“ Davidom Margasonom.

Prema riječima Đukanovića, Crna Gora je sa Portom Montenegrom dobila izuzetan hotelsko-turistički kompleks koji je “jedan od najvrjednijih brendova turističke i Crne Gore kao države uopšte na međunarodnom planu”.

– Mislim da smo sa ovim projektom dobili i potpuno nove standarde gradnje i standarde usluga u Crnoj Gori, tako da je visoko podignuta ljestvica za sve druge investitore i sve slične projekte – ocijenio je Đukanović.

On je podsjetio da je u projekat „Porto Montenegro“ u prethodnih desetak godinauloženo preko 550 miliona eura i da je u njemu zaposlen veliki broj ljudi, od čega je nekih 80 odsto crnogorskih građana.

– Naša je sreća da smo u realizaciji ovog projekta imali veoma kvalitetne investitore, i u prvoj fazi, i sada kada je došlo do kupoprodajnog aranžmana kojim je novi vlasnik postala kompanija „ICD“ iz Dubaija, i danas sam sa zadovoljstvom čuo neke vrlo raznovrsne ideje za dalji razvoj projekta – dodao je predsjednički kandidat DPS.

Đukanović je poručio da je država unapređenjima koja su u njenoj nadležnosti poboljša uslove da se Porto Montenegro i drugi rizorti uspješno dalje razvijaju, da rade tokom čitave godine i doprinose rastu crnogorske ekonomije.

– Najvažniji posao države na tom planu jeste investicija u aerodrome, zapravo sklapanje strateškog partnerstva kojim ćemo razviti tivatski aerodrom, kojim ćemo kroz izgradnju vodnog terminala i drugih sadržaja na tivatskom aerodromu olakšati naprije dostupnost Crne Gore ljudima koji ovdje borave bilo kojim povodom, turističkim ili poslovnim, a onda im svakako olakšati putovanje od aerodroma do onih destinacija na koje su se orijentisali -najavio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve