Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Državni arhiv: Nije došlo do prekoračenja mjesečne potrošnje

Do prekoračenja mjesečne potrošnje u avgustu mjesecu nije uopšte došlo ako se uzme u obzir činjenica da su 2. avgusta plaćene obaveze po osnovu zarada zaposlenih i nekoliko računa u ukupnom iznosu od 108.244,53 eura

Na navode Mreže za afirmaciju nevladinog sektora da je Državni arhiv prekoračio ograničenje potrošnje u mjesecu avgustu tokom izborne kampanje obavještavamo javnost da prema podacima iz Službe za poslove finansija Državnog arhiva do prekoračenja mjesečne potrošnje u avgustu mjesecu nije uopšte došlo ako se uzme u obzir činjenica da su 2. avgusta plaćene obaveze po osnovu zarada zaposlenih i nekoliko računa u ukupnom iznosu od 108.244,53 eura, navodi se u reagovanju te institucije.

“Počev od 3.avgusta, kada su raspisani izbori,  pa do kraja mjeseca avgusta  plaćene su  obaveze u iznosu od  54.365,80 eura, tako da se i uzimala u obzir  potrošnja za avgust mjesec Državni arhiv istu nije prekoračio jer je prosjek potrošnje za prethodnih šest mjeseci februar – jul 2022.godine bio 134.633,17 eura”, ističe Državni arhiv.

Na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije u Planu kontrola i nadzora je istaknuto da će se nadzor nedeljnih izvještaja obavljati sedmično, te da poštovanje visine mjesečne potrošnje važi za septembar 2022.godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve