Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: ”Copy paste” Vlada Milojka Spajića mogla ograničavanje marži nazvati i nastavkom akcije ”STOP inflaciji”

Đurović je dodao da to koliko je ta akcija bila uspješna govori i činjenica da su mnoge zemlje regiona, ali i Evrope, po uzoru na Crnu Goru sprovele identičnu ili sličnu akciju

“Copy paste” Vlada Milojka Spajića je mogla slobodno da kaže da je ovo nastavak akcije “STOP inflaciji”, ne bi se niko ljutio zbog toga. Od velikih najava da će Vlada ograničiti marže na 5000 artikala na kraju nije bilo ništa. Jedini model koji je održiv jeste dogovor sa privredom u interesu prije svih građana, tačnije akcija “STOP inflaciji”, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je podsjetio da je Vlada Dritana Abazovića, odnosno, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma na čijem čelu je bio, pokrenulo akciju “STOP inflaciji” u saradnji sa privredom i da su na taj način značajno ublažene posljedice inflacije na budžet građanki i građana.

Đurović je dodao da to koliko je ta akcija bila uspješna govori i činjenica da su mnoge zemlje regiona, ali i Evrope, po uzoru na Crnu Goru sprovele identičnu ili sličnu akciju.

“Ali da je najbitnije to što su i sami građani uvidjeli kada je 1. januara Spajićeva Vlada prekinula akciju “STOP inflaciji” i dovela do velikog rasta cijena namirnica koliko su za vrijeme akcije mogli da uštede na mjesečnom nivou. Potpuno nelogična i neizvodljiva mjera jeste da ograničavanje marži ne važi za prodavnice manje od 600m2. Jedva čekam da vidim kako je to zamišljeno. Usput ta mogućnost otvara prostor za razne zloupotrebe đe mjere važe, a đe ne”, naveo je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve