Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Akcija Stop inflaciji više nego uspješna

Akcija će trajati do kraja aprila

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović saopštio je da je akcija Stop inflaciji više nego uspješna, kao i da je to jedinsteva je akcija.

“Desila se lavina privrede koja želi da bude dio projekta Stop inflaciji. Raste broj kompanija. Uključile su se i farmaceutske kompanije. U preko 200 apoteka u Crnoj Gori biće jeftiniji brojni artikli”, kazao je ministar u emisiji Reflektor na TV Vijesti.

Akcija će trajati do kraja aprila.

“Od 1. maja sješćemo sa trgovcima, a nakon toga produžićemo akciju do kraja maja, početka juna, pa ćemo vidjeti dalje”, naglasio je Đurović.

Govoreći o efektima, on je kazao da je detržent jeftini kod nas nego u regionu, dječje pelene takođe, šunka u omotu, piletina, kao i jogurt, što ukazuje da je akcija dala rezultat.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ocijenio je da je potez Stop inflaciji dobar.

“ Cijene su se smanjile vidljivo. Ali ovo je malo dio stvari koje možemo da uradimo da bi se cijene spustile”, kazao je on.

Evropa sad 2 je zato ključna stvar jer se povećanjem zarada eksterni troškovi lakše podnose.

“Nije normalno da su cijene veće kod nas nego u Njemačkoj”, rekao je on komentarišući navode novinarke da je sir bio skuplji nekoliko eura kod nas nego u Njemačkoj.

Spajić kaže da konkurencija mora da se poveća i misli da su marže kod nas veće nego u brojnim zemljama EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve