Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović prisustvovao Evropskom samitu o zelenim ulaganjima

Evropski samit o zelenim ulaganjima je događaj koji se održava u cijeloj Evropi i koji je obezbijedio razmjenu iskustva u cilju smanjenja emisije CO2 i izazova sa kojima se suočavamo, sa fokusom na: Race to Zero, Greening Supply Chains, britanski 10 Point Plan, istraživanje i inovacije

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, na poziv njene ekselencije, ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks, prisustvovao je Evropskom samitu o zelenim ulaganjima. Ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori bila je jedna od domaćina ovog izuzetno značajnog događaja, saopšteno je iz EPCG.

Evropski samit o zelenim ulaganjima je događaj koji se održava u cijeloj Evropi i koji je obezbijedio razmjenu iskustva u cilju smanjenja emisije CO2 i izazova sa kojima se suočavamo, sa fokusom na: Race to Zero, Greening Supply Chains, britanski 10 Point Plan, istraživanje i inovacije.

Predsjednik OD EPCG Milutin Đukanović, ukazujući na značaj razvoja u oblasti obnovljivih izvora energije, upoznao je prisutne o planiranim zelenim ulaganjima EPCG, među kojima su:
vjetro elektrana ”Gvozd”, solarne elektrane ”Briska Gora”, ”Velje Brdo”, ”Vilusi I”, ”Dragalj/Vilusi II”, ”Čevo”, ”Slano – plutajući”, ”Brana Slano”, ”Brana Vrtac”, ”Solari 3000+ i 500+”, mala hidro elektrana ”Otilovići”, kao i hidroelektrane ”Komarnica”, ”Perućica – osmi agregat”, ”Kruševo”, ”Boka – Sutorina”.

Đukanović se posebno osvrnuo na projekat SOLARI 3000+ za fizička lica i 500+ za pravna lica snage do 30 kW, čija realizacija je u toku.

Evropski samit o zelenim ulaganjima koncipiran je kao zajednički događaj koji se istovremeno održava u preko 20 glavnih gradova, pa su se putem direktnog prenosa sa pre-COP sastanka u Milanu prisutnima obratili Alok Šarka, imenovani predsjednik COP26, Lord Grimstone, ministar za investicije i Chris Barton HM, trgovinski komesar za Evropu.

“Ovo je jedan od najvećih evropskih poslovnih trenutaka uoči COP26 konferencije koja će se održati u novembru tekuće godine”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve