Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Inflaciji pristupamo sistemski, bićemo odgovorni

Dodao je da će se njegov resor odgovorno odnijeti prema ovom pitanju i Vladi predlagati mjere prateći kretanja inflacije i uticaj na standard građana

Nakon najave Vlade Crne Gore da neće produžiti akciju “Stop inflaciji”, oglasio se potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj, poručivši da ovom problemu pristupaju sistemski i da će se ponijeti odgovorno.

„Sa pažnjom pratim reakacije u vezi informacije da se neće produžiti akcija „Stop inflaciji“. Kako sam u jednoj TV emisiji nedavno kazao – model ograničavanja marži na određene proizvode će se nastaviti, a mjerama planiranim budžetom inflacija će se držati na nivou podnošljivosti za naš standard. Dakle, pristup borbi protiv inflacije (posebno podrška najugroženijim kategorijama stanovništva) biće sistemski”, kazao je Đeljošaj.

Dodao je da će se njegov resor odgovorno odnijeti prema ovom pitanju i Vladi predlagati mjere prateći kretanja inflacije i uticaj na standard građana.

“Dostojanstvo pojedinca moramo čuvati radom i ozbiljnom pristupom – jačajući standard građana. Već u ponedjeljak, o ovoj i drugim važnim temama, razgovaraćemo sa našim privrednicima na tradicionalnom godišnjem sastanku u organizaciji Privredne komore Crne Gore”, zaključio je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve