Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Privredna komora mora biti nezavisna institucija

Privredna komora mora biti nezavisna institucija, koja će svojim predanim radom i saradnjom sa Vladom Crne Gore biti u stanju da privredu Crne Gore podigne na zavidan nivo, poručuju Demokrate

Izbor novog predsjednika Privredne komore po prvi put u Crnoj Gori predstavlja priliku da se za zaštitnika crnogorskih poslodavaca, što bi funkcija predsjednika PKCG morala biti, izabere neko ko svojim personalnim vrijednostima, znanjem i poslovnim iskustvom može toj ustanovi da povrati ugled koji ona zaslužuje, saopštile su Demokrate i naglasile da PKCG mora biti nezavisna institucija.

Prema njihovim riječima, u prethodnom periodu je PKCG bila samo jedna u nizu politizovanih institucija, bez ikakve autonomije u svom djelovanju.

“Zato su uspjesi u njenom poslovanju i izostali. Privredna komora mora biti nezavisna institucija, koja će svojim predanim radom i saradnjom sa Vladom Crne Gore biti u stanju da privredu Crne Gore podigne na zavidan nivo, da privuče investitore i doprinese osnaživanju ekonomije, ali i da štiti prava privrednika i da stvori bolje uslove za njihov neometan rad”, navode Demokrate.

Kako dodaju, osoba koja će da se uhvati u koštac sa svim tim obavezama, ali i sa hipotekom nagomilanih problema koje je ostavila prethodna vlast, mora biti hrabra osoba koja je svoje kvalitete dokazala u svom poslu, a ne u partijskoj centrali, osoba koja je bez mrlje u svojoj radnoj biografiji i osoba koja zaslužuje poštovanje i privrednika i investitora i koja je u stanju da bude najkonstruktivniji partner Vladi Crne Gore.

“Demokratska Crna Gora vjeruje da časnih, obrazovanih i stručnih ljudi Crnoj Gori ne nedostaje i da je pravo vrijeme da im se pruži prilika da svojim vještinama doprinesu depolitizaciji institucija, ali i jačanju i razvijanju privrede i ekonomije Crne Gore”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Demokrate: Privredna komora mora biti nezavisna institucija – CG Vijesti
15.07.2021-13:43 13:43

[…] Aktuelno […]