Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Motiv za ulazak u politiku ne smije biti stan ili stambeni kredit, to će biti zapečaćeno zakonom

Više nikad motiv za ulazak u politiku ne smije biti stan ili stambeni kredit, i to će biti zapečaćeno zakonom, kazali su iz Demokratske Crne Gore

Amandmani na budžet za 2022 godinu, koje je u ime kluba Demokrate-Demos-Mir je naša nacija, podnio poslanik Momo Koprivica, podržani su većinom glasova na Odboru za budžet, finansije i ekonomiju, a ministar finansija i socijalnog staranja ih je na sjednici prihvatio, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu.

U pitanju je, kako je navedeno u saopštenju, šest amandmana koji se odnose na kapitalne projekte i eliminisanje prakse bivše vlasti da politički funkcioneri namiču stanove o trošku svih građana. Amandmani se odnose na:

1. Povećanje iznosa budžetskih sredstava za Opštu bolnicu Nikšić za izgradnju Urgentnog bloka sa dijagnostikom, odjeljenjem neurologije, internog i palijativne njege;

2. Sanacija puta Maočići-Velimlje-Petrovići/dionica Maočići-Velimlje;

3. Sanacija objekta i unapređenje funkcionisanja ambulante “Dr Niko Miljanić”-Velimlje;

4. Projektovanje i izgradnja puta od Nikšićke Župe do Kapetanovog jezera;

5. Dom digitalne revolucije, za Tehnopolis-Nikšić;

6. Zakonska norma da poslanici, članovi Vlade i državni sekretari u ministarstvima, ne mogu rješavati stambene potrebe, na teret budžeta Crne Gore.

”Mi smo politički subjekat kojem su na prvom mjestu potrebe građana i koji drži datu riječ. Ono što smo u predizbornoj kampanji obećali kao cilj vršenja vlasti, to ispunjavamo i to nam je prioritet. Ovim amandmanima se stvara budžetska osnova za ulaganja u privrednu i socijalnu infrastrukturu koja je od vitalnog značaja za društvo i građane”, istakli su iz Demokratske Crne Gore.

Pretežno se, kako su kazali, radi o krajevima sa izuzetnim poljoprivrednim i turističkim potencijalima, koje je bivša vlast decenijama zapostavljala i zaobilazila.

”Bez puteva i kvalitetne zdravstvene zaštite nema razvoja. Ulaganja u kreativnu industriju, kao što je Dom digitalne revolucije, u okviru Tehnopolisa Nikšić, preduslov je odrzivog privrednog rasta. I na kraju, više nikad motiv za ulazak u politiku ne smije biti stan ili stambeni kredit, i to će biti zapečaćeno zakonom”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve