Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović sa Gerasimenkom: Očekujemo da se u skorijoj budućnosti konkretnije razgovara o jačanju saradnje

Prepoznata je moguća intenzivnija saradnja, između ostalog, u aktivnostima koje bi bile usmjerene na ubrzavanje potpisivanja više sporazuma, među kojima i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja čija je priprema u toku

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović sastao se sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori, Olegom Gerasimenkom.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Ukrajina njeguju partnerske odnose, a sastanak je bio prilika da se detaljnije razmotre prioritena pitanja iz domena bilateralne saradnje, sa akcentom na ekonomsku. Prepoznata je moguća intenzivnija saradnja, između ostalog, u aktivnostima koje bi bile usmjerene na ubrzavanje potpisivanja više sporazuma, među kojima i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja čija je priprema u toku.

Ministar Damjanović je takođe ocijenio da nije lako razgovarati o ekonomskim i razvojnim temama, dok se ukrajinski narod i država suočavaju sa mukotrpnom borbom za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta. On je izrazio duboku zabrinutost i žaljenje zbog izrazito teške situacije, uz očekivanje da će se, što je moguće prije, vratiti mir u ovu, kako je kazao, tradicionalno prijateljsku državu.

Ambasador se zahvalio kako crnogorskoj Vladi tako i narodu na podršci i slodiranosti prema ne malom broju Ukrajinaca koji su odlučili da Crna Gora, privremeno bude njihov novi dom, a neki od njih su ovdje uspješno otpočeli svoje poslovne aktivnosti.

Prvi zvanični susret ministra Damjanovića i ambasadora Herasimenka zaključen je očekivanjem da će se, teška situacija kojoj je izložen ukrajinski narod uskoro okončati, kao i da će se stvoriti uslovi da se u bliskoj budućnosti konkretnije razgovara o ekonomskim temama i jača saradnja, u skladu sa velikim potencijalima i zajedničkim interesima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve