Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Kredibilni investitori mogu računati na partnertsvo i podršku vlade

Ministar finansija sastao se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem

Ministar finansija Aleksandar Damjanović danas se sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem sa kojim je razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o dosadašnjim projektima, realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u našoj državi.

“Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu ambasadora Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima”, ističe se u saopštenju.

Damjanović je poručio da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u našu zemlju, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore.

“Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje, u narednom periodu, treba dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
19.09.2023-05:57 05:57

Nasla serpa zaklop “braca”posrbice.