Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Crnoj Gori slijedi živopisno ekonomsko posrnuće

''Očigledno je da pored političkog, ustavnog i institucionalnog rastrojstva Crnoj Gori slijedi i živopisno ekonomsko posrnuće. Beznadežna je nacionalna ekonomija kojom upravljaju diletanti, partijski oportunisti i eksperimentalisti na tuđi račun''

Crnogorska ekonomija je u sve težem stanju, ocijenili su članovi ekonomskog tima Građanske inicijative “21.maj” Andrej Nedović i Rade Bojović.

“Predizbornom, rasipničkom i neodrživom državnom budžetu nedostaje 600 miliona eura, stopa nezaposlenosti je blizu 20 odsto, skoro 20.000 firmi i preduzetnika je pod blokadom, poslovni i fiskalni ambijent je sve destimulativniji, opšta inflacija je oko 17 odsto, dok je hrana poskupila preko 50 odsto u protekle dvije godine. Pritom, antigrađanska i antidemokratska većina je u javnom administrativnom i privrednom sektoru na svim nivoima vlasti već zaposlila blizu 10.000 partijskih uhljeba”, navode Nedović i Bojović.

Istovremeno, ističu, delegitimisana i groteskna Abazovićeva vlada, bez obzira na licemjerne kritičke osvrte pojedinaca iz nelegitimne parlamentarne većine, nastavila je da vodi javne finansije na tragu prethodne demagoške i antitržišne 42. Vlade.

“Dodatno, državni organi već duže vrijeme u zakonskim ili razumnim rokovima ne ispunjavaju finansijske obaveze prema firmama i građanima. Očigledno je da pored političkog, ustavnog i institucionalnog rastrojstva Crnoj Gori slijedi i živopisno ekonomsko posrnuće. Beznadežna je nacionalna ekonomija kojom upravljaju diletanti, partijski oportunisti i eksperimentalisti na tuđi račun”, zaključuju u saopštenju Nedović i Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve