Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Crnoj Gori potrebno dalje unaprijeđenje razvoja IT industrije i telekomunikacija

Zajednički je ocijenjeno da je Crnoj Gori potrebno dalje unaprijeđenje razvoja IT industrije i telekomunikacija, kao oblastima koje garantuju informatički razvoj društva i države

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Gelerta Jaszaia, predsjednika i izvršnog direktora kompanije 4iG iz Mađarske.

Đukanović je ocijenio da se odlični međudržavni odnosi Crne Gore i Mađarske u kontinuitetu obogaćuju i kroz razvijenu ekonomsku saradnju, interesovanje mađarskih investitora, što potvrđuje i interesovanje kompanije 4iG koja je postala vlasnik nekadašnjeg Telenora, današnjeg One mobilnog operatera.

Izvršni direktor kompanije 4iG zahvalio je Đukanoviću za susret i predstavio način rada i ciljeve kompanije.

On je kazao da je politika kompanije ulaganje i investiranje na duge staze i izrazio uvjerenje da će kroz komunikaciju sa državnim organima i lokalnim kompanijama koje se bave IT, digitalizacijom i telekomunikacijama  uspješno razvijati saradnju sa Crnom Gorom. Prezentovao je viđenje budućeg razvoja 4iG kompanije u našoj državi kroz razvoj 5G mreže, ulaganja u IT sektor i investiranje u nove projekte u cilju obogaćenje ponude telekomunikacionih i kablovskih usluga.

Zajednički je ocijenjeno da je Crnoj Gori potrebno dalje unaprijeđenje razvoja IT industrije i telekomunikacija, kao oblastima koje garantuju informatički razvoj društva i države.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Nedješij.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve