Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora šestu godinu bez bijele flote, brod Dubrovnik na liniji Bar-Bari

Menadžment AD ''Barska plovidba'' je u preliminarnim dogovorima sa ''Jadrolinijom'' iz Rijeke čiji putnički brod će šestu godinu povezivati crnogorsku i italijansku obalu

Pomorsku liniju Bar – Bari i ove sezone će povezivati putnički brod “Dubrovnik” hrvatske kompanije “Jadrolinija”. Početak plovidbe feribota „Dubrovnik“ na liniji Bar-Bari načelno je dogovoren za 7 jun, potvrđeno je Primorskom portal u AD “Barska plovidba”.

Menadžment AD“Barska plovidba”  je u preliminarnim dogovorima sa “Jadrolinijom” iz Rijeke čiji putnički brod će šestu godinu povezivati crnogorsku i italijansku obalu.

Liniju Bar –Bari  će održavati Jadrolinijin feribot  “Dubrovnik”  koji, zahvaljujući svom kapacitetu i sadržajima kabinskog smještaja i restorana, putnicima nudi ugodno spajanje obala Jadrana.

Brod “Dubrovnik” je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara a visok 12,55 metara sa gazom 4,83 metra. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1,3 hljade osoba. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila. Brod ima 148 kabina sa ukupno 457 kreveta.

Tokom maja putnički brod“Dubrovnik” će biti na remontu.  Prošle godine “Dubrovnik” je imao prvo putovanje 1.juna.

Podsjetimo, 3.decembra 2016. godine feribot “Sveti Stefan 2” vratio se  sa posljednjeg putovanja na liniji Bar –Bari-Bar gdje je  na gatu 5 bio usidren šest mjeseci.  U  maju 2017.  “bijeli Svetac” je isplovio u tursko rezilište. Prodat je  po cijeni od 265 USD po toni.

Brodska linija sa Italijom uspostavljena je 1965. Godine od kada je  Crna Gora redovnom pomorskom linijom svih 12 mjeseci bila povezana sa Evropom.

Nakon 52 godine linije Bar –Bari-Bar Crna Gora, primorska i pomorska država, je ostala bez bijele flote.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Troter
18.03.2022-04:52 04:52

Izdajnici predali strancima profitabilnu morsku liniju, umesto da sami organizuju prevoz.