Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Četvrti brod za odvoz grita stigao u Bijelu

Kako su za Radio Jadran kazali iz kompanije Valgo Montenegro, brod je nosivosti 5 hiljada tona, koliko bi trebalo i da bude natovareno u ovoj, četvrtoj turi. Utovar će početi u poslijepodnevnim časovima

Na dok u nekadašnjem Brodogradilištu u Bijeloj pristigao je jutros četvrti bord za odvoz grita. Riječ je o brodu naziva Luca, koji plovi pod zastavom zemlje Antigva i Barbuda.

Kako su za Radio Jadran kazali iz kompanije Valgo Montenegro, brod je nosivosti 5 hiljada tona, koliko bi trebalo i da bude natovareno u ovoj, četvrtoj turi. Utovar će početi u poslijepodnevnim časovima.

Isplovljavanje se očekuje u ponedjeljak, a naredni brod bi trebalo da stigne između 10. i 15. juna.

Francuska kompanija Valgo je do sada u Brodogradilištu istretirala i očistila više od 21 hiljadu tona opasnog grita. U tri ture odvezeno je 17 hiljada, a obaveza kompanije prema tenderu je da brodovima odveze 80 hiljada.

Posao oko odvoza i remedijacije tla u Brodogradilištu, ugovoren sa Vladom Crne Gore, koštaće 23 miliona eura. Proces remedijacije tla koji radi francuska firma “Valgo” trajaće 21 mjesec, i tretiraće 150.000 tona otpada na površini od 1,7 hektara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve