Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Vlada rasula i destrukcije

Prema riječima Čelanovića, ne želeći nipošto da branim sada već bivšeg izvršnog direktora ToMontenegra, moram reći da prvo nije etički da mu sada, nakon ostavke, upućujete kritike ovog tipa, a za sve ove stvari ste znali već duže vrijeme

Izjava državnog sekretara Ministarstva kapitalnih investicija, gospodina Zorana Radunovića, o poslovanju ToMontenegra, kao i o radu njegovog menadžmenta, najbolje oslikava ambijent u kome se nalazi Crna Gora, ocijenio je generalni sekretar SDCG Miloš Čelanović.

Kako je kazao Čelanović, Radunović na samom početku priznaje da se ovom kompanijom nije bavilo resorno ministarstvo, već ministarstvo finansija, i dodao to je bio prvi alarm da se oglasite i Vi i ministar Bojanić.

“Takođe, sada nam otkrivate da ste znali da će ToMontenegro biti nekoliko godina gubitaška kompanija, a ugasili ste Montenegro Airlines zbog toga! Pored ovih saznanja, bili ste upoznati sa lošim kadriranjem i lošim poslovnim odlukama vezanim za avio-linije odnosno redove letenja”, piše u saopštenju.

Prema riječima Čelanovića, ne želeći nipošto da branim sada već bivšeg izvršnog direktora ToMontenegra, moram reći da prvo nije etički da mu sada, nakon ostavke, upućujete kritike ovog tipa, a za sve ove stvari ste znali već duže vrijeme.

“O profesionalizmu da ne pričam – pa vi ste imali profesionalnu obavezu da kao resorni državni sekretar upoznate kako kolege, tako i javnost o negativnim procjenama vezanim za rad ToMontenegra. Takođe ste imali obavezu zatražiti na sjednici Vlade ostavku menadžmenta kompanije zbog lošeg rukovođenja. A Vi ste ih umjesto toga “debelo” plaćali novcem građana”, kazao je generalni sekretar SD-a.

On je pozvao Radunovića da za sve što je izrekao podnese krivičnu prijavu. Takođe, ukoliko to ne uradi Čelanović poziva nadležne da pokrenu postupak protiv Radunovića koji  sve to znao, ćutao i sipao novac građana iz budžeta, kao i protiv Todorovića i borda ToMontenegro za nesavjesno poslovanje.

“A što se gospodina Todorovića tiče… znali smo da će njegova “žrtva” kratko trajati…dok istekne socijalno”. zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve