Korisnici elektrodistributivnog sistema su u julu preuzeli ukupno 245.453.448 kWh električne energije, što je oko tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine i 14 odsto više u odnosu na jun, saopšteno je iz CEDIS-a.

Ilustracija

Najviše električne energije, ili gotovo 35 odsto, prema njihovim riječima, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

“Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 372.997 mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, ekipe Sektora za održavanje u julu su 2.229 puta intervenisale na terenu.

Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata, prema njihovim riječima, iznosila je oko 205.723 hiljada eura.

“Tokom juna i jula završeni su radovi na izgradnji 20 objekata za distribuciju električne energije čija je vrijednost oko 508 hiljada eura, od čega je najviše sredstava izdvojeno za rekonstrukciju i izgradnju šest trafo-stanica na području ulcinjske opštine. U navedenom periodu bila je aktuelna i izgradnja 11 distributivnih objekata ukupne vrijednosti oko 865 hiljada eura”, piše u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom jula priključen 1.014 novi korisnik.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 2.861 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 312 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma”, kazali su iz CEDIS-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve