Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CBCG nagradila najbolje studente Elektrotehničkog fakulteta sa po 500 eura

Guverner Žugić je u razgovoru istakao da je čast i zadovoljstvo Centralne banke Crne Gore da nagradi mlade ljude usmjerene ka nauci

Centralna banka Crne Gore nagradila je tri najbolja studenta Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore za 2022. godinu, novčanim nagradama u iznosu od po 500 eura. Tim povodom, guverner CBCG Radoje Žugić primio je danas dekana ETF-a Sašu Mujovića i nagrađene studente Vladimira Novovića, Mitra Otaševića i Vuka Đukanovića.

Guverner Žugić je u razgovoru istakao da je čast i zadovoljstvo Centralne banke Crne Gore da nagradi mlade ljude usmjerene ka nauci, navodeći da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti kojima Centralna banka Centralna banka Crne Gore, kao društveno odgovorna i naučno orjentisana institucija, podržava nauku i naučna istraživanja.

“Centralna banka Crne Gore tradicionalno podržava najbolje studente, prvenstveno kroz Godišnju nagradu koju od 2007. dodjeljujemo za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad iz oblasti bankarstva, monetarne politike i terorije. O ulaganjima CBCG u nauku svjedoči i naš časopis “Centralno bankarstvo u teoriji i praksi” koji je prema Scopus indeksu svrstan u 20% najboljih naučnih časopisa u svijetu”, istakao je Žugić.

Prof. Mujović i studenti zahvalili su guverneru na podršci i nagradi. Dekan ETF-a je naveo da ga raduje da rukovodstvo Centralne banke Crne Gore razumije značaj nauke.

“Danas je CBCG nagradila naše najbolje studente, iskazujući društvenu odgovornost i vjeru u sopstvenu državu i kadar koji se u njoj školuje. Iz mog ugla to je patriotizam i pravi doprinos razvoju države”, rekao je Mujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve