Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Budva: Po prognozama hotelijera sezona će biti veoma dobra

Da je Budva prepoznata kao atraktivna turistička destinacija pokazatelj su gosti koji dolaze iz različitih krajeva svijeta

U Budvi trenutno boravi 12.000 turista, od čega je skoro 8 hiljada gostiju u privatnom smještaju, podaci su Turističke organizacije Budva (TOB). Oko 70 odsto te brojke čine gosti iz Rusije, kažu turistički poslenici. Dobru popunjenost, kako dodaju, imaju i hoteli.

“Tradicionalno su uskršnji praznici vezani za organizovane grupe dolazaka u našim hotelima, očekujemo goste koji će nam doći sa područja Zapadne i Centralne Evrope. Oni vole period predsezone i postsezone jer ne vole da budu dio velike gužve. Po prognozama hotelijera sezona će biti veoma dobra”, kazala je Tijana Kotarac iz TO Budva.

Iz HG Budvanska rivijera, kažu da prema dosadašnjim najavama, predsezona će biti za 30 odsto bolja od prethodne.

“Prema dosadašnjim najavama, onim što već bilježimo na terenu i rezultatima koje bilježe naši otvoreni hoteli, možemo da kažemo da će ova predsezona u našim hotelima biti za 30% bolja nego što je bila prethodna. Urpavo mi pricamo da nam je potrebna ta vrsta sezone. Jer prije juna treba da imamo dobru popunjenost”, rekla je Jelena Kaluđerović PR menadžerka HG Budvanska rivijera.

Da je Budva prepoznata kao atraktivna turistička destinacija pokazatelj su gosti koji dolaze iz različitih krajeva svijeta.

“Dolazimo sa Sicilije. Ovo nam je prvi put u Crnoj Gori, nevjerovatno je. Imate planine i more, sve je lijepo. Mislim da ćemo ponovo doći u novembru i ostati na duže”, kazali su turisti iz Italije.

Gost iz Norveške istakao je da već 20 godina dolazi u Budvu.

“Iz Norveške sam već 20 godina dolazim ovdje tako da mi je grad jako poznat. To što dolazim već 20. godinu pokazuje koliko mi se sviđa”, kazao je on.

Njemci su prošle godine došli motorima, a ove su se ipak odlučili za avion.

“Dolazimo iz Njemačke, Bavarske. Prošle godine smo ovdje došli motorima i bilo je prelijepo, pa smo i ove godine došli, ali sada avionom”, istakli su oni.

Brojne sadržaje pripremaju i za špic sezone. Posebno se, ističu u turističkoj organizaciji, izdvaja Budvanski karneval. I ove godine održaće se Jadranski festival igre, Grad teatar, kao i brojne druge manifestacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve