Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost Željezare u kredibilnom partneru i angažmanu na infrastrukturnim projektima

Za ove procese, naglasio je ministar, Vladi Crne Gore je važno da ima ozbiljne i renomirane partnere

Crna Gora će u narednom periodu realizovati kapitalne infrastrukturne projekte u energetici i saobraćaju, naglasio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima kompanije Safin Handelsges, koji su iskazali interesovanje za Željezaru Nikšić. Riječ je o kompaniji sa tradicijom dugom 30 godina.

Ministar Mujović je istakao da je, s obzirom na intenzivne infrastrukturne projekte koji će se realizovati u narednih pet godina, zadatak i ambicija Vlade Crne Gore je da maksimalno koristimo svoje resurse i proizvode i u tome prepoznajemo šansu za razvoj domaćih proizvodnih kapaciteta, naročito u oblasti proizvodnje čelika, kamena, cementa.

Za ove procese, naglasio je ministar, Vladi Crne Gore je važno da ima ozbiljne i renomirane partnere.

“Željezara Nikšić jedan je od simbola Crne Gore, velika kompanija sa značajnim rezultatima u bivšoj Jugoslaviji i sa proizvodima čiji kvalitet je i danas prepoznat i cijenjen. Svjesni prednosti i mana, neadekvatnog ulaganja u opremu i postrojenja u poslednjoj deceniji, ipak smatram da nam geopolitička situacija i trendovi na tržištu čelika idu u prilog“ istakao je Mujović i dodao da uz kredibilnog partnera nema dileme da ovo preduzeće ima budućnost.

Mujović je posebno istakao da je spremnost za rad i maksimalna angažovanost radnika da pokrenu proces proizvodnje dodatni adut koji je od izuzetnog značaja za budućeg strateškog partnera u Željezari Nikšić.

Predstavnici kompanije prezentovali su ministru svoje viđenje budućeg poslovanja Željezare i naglasili da su već obišli preduzeće i postrojenja, da imaju jasnu sliku o potencijalima, ali i nedostacima.

Imajući u vidu dugu poslovnu tradiciju koja ova kompanija ima na tržištu čelika, kao i stabilno poslovanje i likvidnost, istakli su da vide potencijalno dobru poslovnu priliku i da će svakako dostaviti pismo namjere i svoj predlog budućeg partnerstva.

Sastanku su takođe prisustvovali i predstavnici radnika Željezare koji su kroz razgovor sa predstavnicima kompanije iskazali spremnost da uposle sve svoje kapacitete i doprinesu „ozdravljenju“ preduzeća.

Sastanak ministra Mujovića sa predstavnicima kompanije Safin Handelsges nastavak je, navode u Ministarstvu, intenzivnih aktivnosti na pronalaženju starteškog partnera za nikšićku kompaniju.

“Cilj ministra Mujovića je da se što više kompanija iz ove oblasti upozna sa potencijalima Željezare, kako bi u transparentnom i konkurentnom procesu došli do stavljanja u funkciju što više kapaciteta koje Željezara može da ponudi. Diplompatska aktivnost ministra Mujovića na promociji javnog poziva za davanje u zakup čeličane i kovačnice koji je raspisala Elektroprivreda Crne Gore, dovela je do velikog odziva zainteresovanih ulagača”, navodi se.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve