Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić se sastao sa predstavnicima kompanije ZiJiniz Bora

''Na sastanku je bilo riječi o tekućoj saradnji, obzirom da ova kompanija za izvoz svojih proizvoda prioritetno koristi logistički pravac kroz Crnu Goru, odnosno usluge Luke Bar i željezničkog preduzeća Montecargo'', navodi se u saopštenju

Danas je u Ministarstvu kapitalnih investicija održan sastanak ministra Mladena Bojanića sa saradnicima i predstavnika kompanije ZiJin iz Bora, čija je osnovna djelatnost rudarstvo, saopšteno je iz tog resora.

Ova renomirana kompanija je najveći izvoznik i uvoznik u Republici Srbiji, a njena matična kompanija je prva u svijetu po proizvodnji zlata a sedma po iskopavanju metala.

“Na sastanku je bilo riječi o tekućoj saradnji, obzirom da ova kompanija za izvoz svojih proizvoda prioritetno koristi logistički pravac kroz Crnu Goru, odnosno usluge Luke Bar i željezničkog preduzeća Montecargo”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije TCL, koja je organizator kompletne logističke podrške.

Ministar Bojanić je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne dosadašnje saradnje i izrazio očekivanja da će se njen obim u budućnosti povećati.

“Podsjećamo da će crnogorske kompanije zahvaljujući ovom aranžmanu u ovoj godini prihodovati preko 12.000.000 eura, što predstavlja značajan doprinos ukupnoj ekonomskoj aktivnosti Crne Gore, a daje poseban impuls oporavku željezničkih preduzeća odnosno Luci Bar”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve