Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić: Mnogo izazova u oblasti saobraćaja i energetike

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, Bojanić je predstavio trenutni presjek stanja u resoru na čijem je čelu odnedavno

Svjesni smo ogromnog posla koji je pred nama, očekuje nas realizacija nekoliko kapitalnih projekata iz oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture, ali nas očekuje i mnogo izazova u svim ovim segmentima, kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić na današnjem sastanku sa direktorom regionalne kancelarije američke razvojne agencije DFC Džonom Jovanovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, Bojanić je predstavio trenutni presjek stanja u resoru na čijem je čelu odnedavno.

“Fokusirani smo na projekte čija je realizacija u toku, ali sa posebnom pažnjom radimo na kreiranju plana prioriteta u narednom periodu. Komisija čije sam formiranje ranije najavio, a čiji zadatak će biti poboljšanje koorporativnog upravljanja kompanijama u državnom vlasništvu, trebalo bi da centralizuje sve podatke o tim preduzećima i pruži jasniju sliku o narednim koracima u svim preduzećima ponaosob”, naglasio je ministar.

Jovanović je istakao da je, imajući u vidu stanje ekonomije u Crnoj Gori, ali i situacije na globalnom tržištu, dodatno pogođenom pandemijom COVID 19, zaista je pred crnogorskom administracijom izazovan period.

“Američka razvojna agencija je u regionu prisutna i prepoznaje izazove sa kojima se u finansijskom i ekonomskom smislu suočavaju zemlje na Balkanu, ali prepoznaje i poslovne mogućnosti ovog tržišta”, naglasio je.

Kako je rekao, prepoznaju šanse za razvoj ekonomije u Crnoj Gori u više oblasti.

“Na primjer sama pozicija i infrastruktura Luke Bar je potencijal koji se mora dalje razvijati, takođe i povezanost sa željeznicom i mogućnost korišćenja intermodalnog transporta je jedan od projekata koji bi mogao biti interesantan kada govorimo o privlačenju američkih investitora”, istakao je Jovanović, dodajući da “treba iskoristiti ulogu DFC kao svojevrsnog ekonomskog ambasadora kada su u pitanju mogućnosti i potencijali crnogorske ekonomije”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
16.12.2020-09:15 09:15

Bojanicu imas li jos jadan od onog miliona eura od vaucera i “brokerske zarade”na racun naroda,ma ti nece biti oprese pogani mrtva nevaljala.