Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši radnici KAP-a protestuju do ispunjenja zahtjeva

Najavljuju da će im se ispred zgrade Vlade pridružiti i porodice

Na protestu ispred zgrade Vlade Crne Gore, nekoliko desetina bivših radnika Kombinata aluminijuma, najavili su svakodnevna okupljanja do im se ne ispune zahtjevi.

Jedan od bivših radnika KAP-a, Branko Odovović kazao je Pobjedi da će im se na protetima pridružiti i porodice i djeca, koja neće ići u školu.

Na prijemnici Vlade predali su zahtjev za odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića od kod traže prijem i najavili da će isti zahtjev predavati svako sat vremena.

U obraćanju Krivokapiću, Sindikalna organizacija KAP-a u stečaju traži pomoć za radnike kojima nije uplaćen beneficirani rani staž od 1. janura 2006. godine do dana prestanka radnog angažovanja.

– U stečajnu masu od 01.01.2006. do 08:07.2013. stečajni upravnik nam je umjesto u drugi isplatni red, prebacio potraživanja u treći, što znači nikad to nećemo moći naplatiti – navodi se u dokumentu.

Ističu da su im stečajna uprava i Privredni sud kazali da nemaju pravo na beneficirani radni staž iako se radi o radnim mjestima koja su otežana po Pravnilniku Crne Gore za mjesta koja se računaju sa uvećanim trajanjem.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve