Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Komisija za kontrolu privatizacije spremna da ispita ugovore koji su doveli do gašenja Metalca

''Jačanje domaće proizvodnje, kroz snažniju državnu podršku i ukidanje uvozničkih lobija, doprinijeće razvoju poljoprivrede kao jedne od strateških privrednih grada Crne Gore'', kazao je Bečić

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić saopštio je da su Skupština i Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije spremni da preispitaju sve štetne ugovore koji su doveli do gašenja preduzeća Montevar Metalac.

Penzionisani radnici Metalca Radisav Jauković, Biljana Goranović i Čedo Krušić ukazali su Bečiću na nepovoljnu situaciju i teške egzistencijalne okolnosti u kojima su se našli.

“Potencijali opštine Nikšić predstavljaju značajnu razvojnu šansu koja se mora valorizovati strateškim planiranjem i neposrednom saradnjom aktera na svim nivoima”, poručio je Bečić u razgovoru sa penzionerima, tokom posjete Nikšiću.

On je obišao i poljoprivredno gazdinstvo porodice Miljanić i njihovu firmu Miniko iz Banjana. Suvlasnici firme, Pero, Nikola i Ljubo Miljanić, upoznali su Bečića sa tradicijom poslovanja tog porodičnog preduzeća koja datira još od 1993. godine. On je pohvalio uspjehe tog preduzeća, ističući da predstavljaju najbolju potvrdu da su snažni domaći proizvođači imperativ daljeg razvoja crnogorske privrede.

“Jačanje domaće proizvodnje, kroz snažniju državnu podršku i ukidanje uvozničkih lobija, doprinijeće razvoju poljoprivrede kao jedne od strateških privrednih grada Crne Gore“, kazao je Bečić.

On je bio u prilici i da se upozna sa problemima sa kojima se susrijeću mještani, prevashodno sa lošom putnom infrastrukturom i vodosnabdijevanjem, koji u značajnoj mjeri otežavaju uslove poslovanja i budućih razvojnih šansi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
02.02.2021-16:05 16:05

Nas plagijator Aleksa Becic iz Balabana direkna linija u “cetnicko gnijezdo”za podrsku”za predstojece izbore u Niksicu. Plagijator Aleksa propali nizeradni fudbaler kopira svoje predhodnike iz DPS,sve “gola postenja”.Ma ima li ista manje a kvarnije od dva kikireza Becica i Abazovica.Pi Piiiii.