Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović na Valdanosu: Oslobađanje maslina je oslobađanje naše duše

Potpredsjednik Vlade je kazao da je 18.000 stabala 43 potpuno nepravedno zarobljeno i da se takav slučaj ne može naći nigdje u svijetu.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministarka javne uprave Tamara Srzentić i ministar poljoprivrede Aleksandar Stijovića prisustvovali su akciji čišćenja maslinjaka i pristupnih puteva koju je organizovalo Udruženje za vraćanje i zaštitu privatne imovine u Ulcinju.

Abazović je kazao da Valdanos nije ekonomsko pitanje, niti pitanje pravde, koliko je pitanje kulturološkog opstanka ovog naroda i njegove povezanosti sa maslinama.

Potpredsjednik Vlade je kazao da je 18.000 stabala 43 potpuno nepravedno zarobljeno i da se takav slučaj ne može naći nigdje u svijetu.

“Mi smo odlučni da ruka pravde konačno dođe i ovdje. Hvala vam što niko od vas nikad nije izgubio energiju da se bori za Valdanos. Hiljadugodišnje masline su dokaz da i u najtežim vremenima možemo biti zajedno i da možemo pomoći jedni drugima”, kazao je potpredsjednik Abazović obraćajući se okupljenima.

 

 

Abazović je kazao da su građani do sada imali percepciju da Vojska Crne Gore nije u službi građana i da je neko ko onemogućava da vlasnici uđu na svoje posjede.

“Sad je stvar drugačija. Ministarka odbrane Olivera Injac je dokaz tome. Nije imala nijednu dilemu u tome da vojska na sve načine pomogne, da se otvore putevi, da bude bliska ljudima i da da podršku ljudima u svemu onome što oni treba da rade na Valdanosu u narednom periodu”, saopštio je potpredsjednik Abazović.

Kaže kako je njihov cilj da ovaj proces dovedu do kraja.

“Valdanos nikad nije razdvajao, on je uvijek spajao. Došli smo da oslobodimo masline, a oslobađanje maslina je oslobađanje naše duše”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
08.02.2021-00:11 00:11

Pi, kako te nije sramote, da lazess ljude, vadis se za hapsenja svojih sugradjana dobrog i postenog Ljora i ostalih.MRS dritango!