Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

YouTube proširuje poboljšanu opciju reprodukcije u rezoluciji 1080p za sve Premium korisnike

YouTube najavljuje nekoliko eksperimentalnih funkcija i ponuda za pretplatnike koje mogu da istraže

Postoji i nekoliko novih funkcija koje pokreće vještačka inteligencija.

YouTube Premium možda jeste postao skuplji u protekloj godini ali kompanija barem često dodaje nove funkcije. YouTube Music je posebno unaprijeđen tokom 2023. godine. Sada, YouTube najavljuje nekoliko eksperimentalnih funkcija i ponuda za pretplatnike koje mogu da istraže.

Vjerovatno najznačajnija vijest je da će YouTube-ova “unaprijeđena” reprodukcija 1080p biti dostupna svima, bez obzira na uređaj koji koristite. Počela je kao funkcija samo za iOS uređaje, ali sada je dostupna i na Android-u, vebu i pametnim televizorima. Ovo podešavanje kvaliteta pruža poboljšan bitrate. Unaprijeđeno podešavanje 1080p počelo je da se distribuira nekim korisnicima na vebu ovog ljeta. Međutim, opcija bi sada trebala da bude dostupna svim Premium pretplatnicima, bez obzira na uređaj koji koristite.

U istom duhu, funkcija “continue watching” koju je YouTube lansirao za telefone i na vebu se sada proširuje na tablete i pametne televizore. Zapravo, ako gledate video na jednom uređaju, svi vaši drugi uređaji će zapamtiti šta gledate i gdje ste stali. Zatim, možete bez problema da nastavite sa gledanjem videa na bilo kom uređaju.

Takođe, nije iznenađujuće da YouTube počinje da uključuje sadržaj generisan vještačkom inteligencijom u Premium uslugu. Ranije ovog mjeseca, kompanija je najavila da testira AI-generisane sažetke sekcija sa komentarima, kao i chatbot koji može da pokuša da odgovori na pitanja o onome što gledate. Kompanija nije napravila veliku najavu tada, samo je objavila neke informacije na stranici za podršku na YouTube-u. Međutim, od danas se možete prijaviti da isprobate chatbot-a. YouTube navodi da će se u testiranje uključiti samo ograničen broj ljudi. Detalje o eksperimentalnim funkcijama na YouTube-u možete pronaći ovdje.

YouTube takođe nudi nekoliko pristojnih pogodnosti dostupnih trenutno za Premium pretplatnike. Među njima su probni periodi od tri mjeseca za Discord Nitro, Walmart+ i Game Pass za računare. Zatim, tu je i četvoromjesečna pretplata za Calm aplikaciju za meditaciju i san, kao i “in-game loot bundle” za Genshin Impact.

Kao dio objave, YouTube je takođe napomenuo da sada ima 80 miliona plaćenih i besplatnih probnih korisnika Premium usluge širom svijeta. Nijedna od ovih novih funkcija nije baš vrsta stvari koja će privući više ljudi da isprobaju uslugu.

Trenutni korisnici trebalo da iskoriste sve dostupne mogućnosti koje imaju na raspolaganju. Ovo se posebno odnosi na nove korisnike Premium usluge koji su nedavno počeli da koriste ovu uslugu, naročito nakon nedavnih ograničenja blokiranja reklama na YouTube platformi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve