Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Walt Disney, Warner bros i Sony povukli svoje filmove iz ruskih bioskopa

''Uzimajući u obzir neisprovociranu invaziju na Ukrajinu i tragičnu humanitarnu krizu, zaustavljamo bioskopska prikazivanja svojih filmova u Rusiji, uključujući predstojeće animirano ostvarenje Turning Red od Piksara'', saopštila je kompanija Walt Disney

Najveći filmski studiji saopštili su da će spriječiti prikazivanje svojih novih filmova u ruskim bioskopima. Kompanija “Walt Disney“ objavila je sinoć svoju odluku da povuče svoje filmove iz bioskopa u Rusiji.

„Uzimajući u obzir neisprovociranu invaziju na Ukrajinu i tragičnu humanitarnu krizu, zaustavljamo bioskopska prikazivanja svojih filmova u Rusiji, uključujući predstojeće animirano ostvarenje Turning Red od Piksara“, saopštila je kompanija Walt Disney.

Dalje odluke će, kako kažu, donositi na osnovu mijenjanja okolnosti.

„Warner bros“ je ubrzo povukao sličan potez pa se tako njihov predstojeći blokbaster “Batman” neće prikazivati u ruskim bioskopima.

Isti potez povukao je i „Sony“, rekavši da zaustavljaju sve bioskopske projekcije u Rusiji zbog „vojne akcije u Ukrajini i humanitarne krize u tom regionu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve