Tesla automobili će uskoro u Sjedinjenim Američkim Državama moći da čitaju znakove ograničenja brzine i prepoznaju zelena svijetla na semaforu. Sve ovo dolazi nakon novog ažuriranja njihovog automobilskog softvera.

Novo ažuriranje donosi velika poboljšanja

Sistem autopilota vozila će od sada generisati upozorenje o ograničenju brzine na displeju instrument table, i slaće obavještenje ako automobil sjedi mirno na semaforu dok je zeleno svijetlo aktivirano. Ove nove karakteristike objavljenje su u najnovijem ažuriranju Tesline verzije autopilota. Do sada su Tesla automobili mogli u režimu autopilota da reaguju na crvena svijetla i znakove zaustavljanja. U julu 2019. godine, Elon Musk je reklamirao puni potencijal autonomne vožnje, uključujući automatsku vožnju autoputevima, iako je zvanična tvrdnja bila da njihov autopilot nije zamišljen kao zamjena za ljudskog vozača.

Prethodni Teslini modeli imali su prepoznavanje znakova ograničenja brzine, što im je omogućio bivši poslovni partner Mobileye. Kompanija Tesla predstavlja jednu od najvrjednijih automobilskih kompanija na svijetu, a orijentisana je isključivo na automobile na električni pogon. S obzirom da Elon Musk, kao njihov izvršni direktor insistira na razvoju samoupravljačkog dijela ovih automobila, koji autonomno mogu da funkcionišu, izgleda da nas u budućnosti očekuje još mnogo zanimljivih novosti i tehnologija koje do sada nisu bile primjenjive u ovom sektoru.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve