Srijeda, 31 Maja, 2023
Rubrika:

Sve je više onih koji vijesti konzumiraju na TikToku

Istraživanje kompanije Pew Research Center pokazuje da je sve veći broj Amerikanaca koji ističu da vijesti pronalaze i čitaju na TikTok mreži

Zanimljivo je da iz istraživačke kompanije navode da je pomenuta statistika u suprotnosti sa onim što bilježe ostale društvene mreže, gdje je konzumiranje vijesti ili opalo ili ostalo približno isto posljednjih godina.

Istraživanje je pokazalo da se broj odraslih Amerikanaca, koji tvrde da redovno konzumiraju vijesti na TikToku, više nego utrostručio. Tako je sa tri procenta iz 2020. godine taj broj porastao na 10 procenata u 2022. godini.

TikTok je platforma i društvena mreža za razmjenu videa, a posebno je popularna među tinejdžerima i mlađim korisnicima. Dvije trećine njih je istaklo da servis koriste na neki način.

Oko četvrtine Amerikanaca u starosnoj grupi do 30 godina (njih 26%) kaže da na TikToku redovno čitaju vijesti. Deset odsto onih u dobi od 30 do 49 godina kaže isto, četiri posto među nima su od 50 do 64 godine i samo je jedan procenat onih od 65 i više godina.

Za potrebe istraživanja o konzumiranju vijesti na TikToku, Pew Research Center je anketirao 12.147 odraslih Amerikanaca, u periodu od 18. jula do 21. avgusta, metodom slučajnog uzorka.

Izvorb92.net

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve