Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Spotify objavio feed koji podsjeća na TikTok

Vertikalni video feed u TikTok stilu je napao mnoge aplikacije koje koristimo svakodnevno, a sada zvanično dolazi do još jedne

Vertikalni video feed u TikTok stilu je napao mnoge aplikacije koje koristimo svakodnevno, a sada zvanično dolazi do još jedne. Nakon što je prošle godine najavio beta test, Spotify će početi da uvodi novi dizajn za Home dio svoje mobilne aplikacije sa vizuelnijim, dinamičnijim izgledom.

Spotify objavio brojne nove funkcije

Odjeljci Muzika, Podkasti i Audio knjige takođe će vam dati mogućnost da namjerno skrolujete kroz nove fidove gdje će Spotify ponuditi audio i video klipove za pregled. Ako pronađete nešto što želite da čujete u cjelini, postoje opcije za čuvanje, dijeljenje, pregled više pjesama, čitanje transkripcija epizoda i gledanje video podcasta. Ovi vizuelni izvori će takođe biti u interfejsu za pretragu, gdje možete da se krećete kroz klipove poređane po žanru.

Za karticu Muzika, korisnici u SAD-u i Kanadi videće Spotify-jev AI DJ odmah ispod kolekcije od osam personalizovanih prečica. Kada počnete da skrolujete, aplikacija će prikazivati audio i vizuelne isječke pjesme. Odavde možete da pregledate do pet različitih pjesama sa albuma ili liste pjesama dodirom na kartice, slično kao što biste to uradili za Instagram Stories. Spotify će vam takođe dati kratak kontekst zašto vidite ove preporuke. Za odjeljak Podcasts, i dalje ćete vidjeti tih osam prečica na vrhu, dok će ostatak feed-a pregledati izabrane emisije za vas. Svaka preporuka će imati audio uzorak i transkripciju u realnom vremenu ili video snimak ako je emisija snimljena u tom formatu.

Spotify redesign

Spotify takođe preimenuje svoj alat Enhance koji je debitovao 2021. Sada se zove Smart Shuffle, ova funkcija ne samo da dodaje predloge plejlistama, već i miješa redosled. Možete ga aktivirati dvostrukim dodirom na ikonu nasumice. Kada to uradite, primjetićete ikonu nasumice sa zvezdicom u gornjem lijevom uglu i svaka numera koja se doda predlogom biće istaknuta na listi. Možete brzo da uklonite sve preporuke aplikacije tako što ćete još jednom dodirnuti dugme Smart Shuffle, vraćajući listu pjesama nazad u svoju pažljivo napravljenu kolekciju. Spotify kaže da su neke od ovih novih funkcija dostupne, dok će druge debitovati u narednim mjesecima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve