Samsung Galaxy S10 5G osvojio je prvo mjesto na DxOMark rang listi kamera, renomiranog nezavisnog standarda testiranja za kvalitet slika kamera na mobilnim uređajima. Ujedno, ovo je prvi pametni telefon koji je dostigao 100 bodova za video snimak.

Kvalitet zadnje kamere Galaxy S10 5G uređaja za fotografije i video snimke rangirani su na prvim mjestima odgovarajućih DxOMark rang lista, sa ukupnom ocjenom 112, od toga 117 za fotografije i 100 za video snimke. DxOMark testovi su potvrdili da zadnja kamera Galaxy S10 5G ima brz i tačan autofokus, te snima fotografije sa visokim stepenom očuvanja detalja, reprodukcije boja i ekspozicije pod različitim uslovima, piše PC Press.

Galaxy S10 5G je takođe osvojio prvo mjesto na DxOMark rang listi za selfije svojom prednjom kamerom koja je dobila ocjenu 97, od toga 101 u kategoriji fotografija i 90 u kategoriji video snimaka.

Galaxy S10 5G ima podešavanja kamere koja odgovaraju profesionalnim standardima, sa ukupno šest kamera, dvije napred i četiri pozadi. Njegova Dual Pixel AF Selfi prednja kamera slika selfi fotografije sljedeće generacije, dok zadnja kamera nudi sve prednosti ultraširokog Samsung objektiva. Galaxy S10 5G koristi neuralnu procesorsku jedinicu (NPU, neural processing unit) za snimanje, uključujući i 3D dubinsku kameru.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve