Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Najveća konkurencija Google-u nudi najbolju zaštitu na internetu

Simpatičnog naziva, besplatan i navodno veoma bezbjedan i privatan, ovaj pretraživač je brzo postao popularan, a sad je predstavio i novu plaćenu uslugu Privacy Pro, koja bi trebalo da pomogne korisnicima da poboljšaju svoju bezbjednost na internetu

Mnogi korisnici interneta traže nove pretraživače kako bi zamijenili Google, a jedan od najpopularnijih je DuckDuckGo.

Simpatičnog naziva, besplatan i navodno veoma bezbjedan i privatan, ovaj pretraživač je brzo postao popularan, a sad je predstavio i novu plaćenu uslugu Privacy Pro, koja bi trebalo da pomogne korisnicima da poboljšaju svoju bezbjednost na internetu.

Usluga uključuje VPN, uslugu uklanjanja ličnih informacija i pomoć u slučaju krađe identiteta, a cijena je 9,99 američkih dolara (oko 9 eura). Usluge bi bile dostupne uz korišćenje DuckDuckGo pregledača.

VPN

VPN obezbjeđuje dodatnu zaštitu onlajm, a DuckDuckGo tvrdi da je njihov VPN brz i jednostavan za korišćenje. Nećete morati da instalirate posebnu aplikaciju, već će VPN biti uključen u DuckDuckGo pregledač. JNude garanciju da pružalac internet usluga neće vidjeti šta radite na internetu.

Kažu da koriste VPN servere u SAD-u, Kanadi i Evropi, kao i da u budućnosti možemo da očekujemo više servera. Zbog brzine interneta, korisnici će se automatski povezati s serverom najbližim trenutnoj lokaciji.

Kaže se da internet sve pameti, a DuckDuckGo stoga nudi uslugu uklanjanja vaših ličnih informacija s veb stranica. DuckDuckGo sam pretražuje internet u potrazi za ličnim podacima za koje možda nijeste ni znali da postoje negdje na internetu i traži njihovo uklanjanje umjesto vas.

Ovu ponudu su mnogi očekivali jer je kompanija još 2022. kupila Removaly, kompaniju koja je nudila usluge uklanjanja ličnih informacija. Mnogi korisnici interneta svoje informacije su unijeli prilikom jednokratnih onlajn kupovina na koje su već zaboravili, a upravo su zato usluge koje traže vaše informacije postale popularne.

Povratak ukradenog identiteta

Ono čega se mnogi pribojavaju je krađa identiteta. U slučaju da se to dogodi, DuckDuckGo pretplatnicima nudi uslugu povrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve