Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

DuckDuckGo će možda biti Apple-ov privatni pretraživač

Privatni pretraživač DuckDuckGo mogao je postati podrazumijevani izbor za privatno pretraživanje u Safariju, ali su pregovori navodno propali pod uticajem Google-a

Departman za pravosuđe istražuje Google zbog zloupotrebe antitrusta i zloupotrebe moći na sudu. Pojavilo se nekoliko potencijalnih dogovora, kao što su ponude Microsofta da Apple pređe na Bing ili ga čak potpuno kupi, ali su svi propali, navodno zbog finansijskih podsticaja Google-a.

Apple je započeo pregovore sa privatnim pretraživačem DuckDuckGo

Prema izvještaju Bloomberga, koji se oslanja na anonimne izvore, Apple je započeo pregovore sa privatnim pretraživačem DuckDuckGo kako bi ga postavio kao podrazumijevani za režim privatnog pretraživanja u Safariju. Svjedočenja o ovoj temi uskoro će možda biti dostupna javnosti ako sudija Amit Mehta ostvari svoje planove.

CEO DuckDuckGo-a, Gabriel Weinberg, i Apple-ov SVP za mašinsko učenje, John Giannandrea, obezbijedili su svjedočenja o pregovorima između Apple-a i ove pretraživačke kompanije, ali je sudija Mehta odlučio da bi ta svjedočenja “išla u srž slučaja” i trebala bi da budu objavljena bez otkrivanja poslovne tajne. Apple i Google imaju sporazum koji čini Google podrazumijevanim pretraživačem na iPhone-u i drugim Apple uređajima. Takođe, stipuliše se da Apple ne može stvoriti konkurenciju Google-u ili prikazivati alternativne pretraživače pri postavljanju uređaja.

Ovaj sporazum između Google-a i Apple-a ključan je u DOJ-ovom antitrust istraživanju Google-a. Sudski proces je daleko od završenog i mogao bi imati posljedice za poslovanje kako Google-a, tako i Apple-a, u zavisnosti od konačne presude.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve