Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

DuckDuckGo pregledač za Windows

Kompanija fokusirana na internet bezbjednost DuckDuckGo objavila je da je njen veb browser istog naziva dostupan u javnoj beta verziji za Windows OS

DuckDuckGo je lansirao bezbjedni internet pregledač za Windows, a radi se o beta verziji koju svako može da preuzme bez bilo kakvih ograničenja.

Novi DuckDuckGo web pregledač korisnicima nudi zaštitu od praćenja, ciljanog oglašavanja, kao i praćenja onoga što se pretražuje, sajtova na koje se neko loguje i pravljenja profila koji se prodaju kompanijama koje ih kasnije koriste za plasiranje reklama. Iz kompanije kažu da pregledač čini da internet bude malo manje jezivo mjesto, a nema posebnih pozivnica, čekanja – može da ga preuzme svako.

Verzija za Windows dakle dobija sve bezbjednosne funkcije koje iOS, Mac i Android korisnici već dobro poznaju. DuckDuckGo pregledač zahvaljujući bezbjednosnim opcijama i blokerima konzumira oko 60% podataka nego Chrome, što je bezbjednije, ali pomaže u još jednoj stvari: da pretraživanje interneta bude značajno brže.

Ističe se da se radi o beta verziji, što znači da pregledač s vremena na vreme može da bude nestabilan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve