Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Ažurirajte svoj Windows računar

Ranjivost (CVE-2024-30078) bi mogla dozvoliti hakerima da primjene zlonamjerni paket na uređaje povezane na iste Wi-Fi mreže na mjestima kao što su aerodromi, kafići, hoteli ili čak radna mjesta

Ako ste odlagali sljedeće ažuriranje za Windows, sada je vrijeme da ga instalirate. Prošle nedjelje, Microsoft je zakrpio prilično gadnu ranjivost u Windows 11 i 10 koja bi mogla da dovede vaš računar u opasnost kada je povezan na javnu Wi-Fi mrežu, kao što je ranije primjetio The Register.

Ranjivost (CVE-2024-30078) bi mogla dozvoliti hakerima da primjene zlonamjerni paket na uređaje povezane na iste Wi-Fi mreže na mjestima kao što su aerodromi, kafići, hoteli ili čak radna mjesta. Odatle, hakeri mogu daljinski da pokreću komande i dobiju pristup sistemu — sve bez interakcije korisnika ili autentifikacije. Microsoft je objavio bezbjednosnu ispravku za pogođene verzije Windows -a 11. juna.

Microsoft je ovu ranjivost označio kao „važnu“, što je druga najveća ocjena ozbiljnosti bezbjednosnih propusta u kompaniji. Čak i ako ne planirate da uskoro ponesete laptop sa sobom u kafić, ne bi trebalo da odlažete ovu izmjenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve