Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Instagram dodaje ažuriranja

Korisnici će sada moći da podešavaju otpremljene video klipove, audio, naljepnice i tekstualne slojeve na istom ekranu umjesto da to moraju da rade u odvojenim koracima

Instagram je najavio niz novih funkcija za svog TikTok konkurenta Reels, uključujući novi način za uređivanje video zapisa i pronalaženje sadržaja u trendu.

Najveća promjena je u procesu montaže video zapisa. Korisnici će sada moći da podešavaju otpremljene video klipove, audio, naljepnice i tekstualne slojeve na istom ekranu umjesto da to moraju da rade u odvojenim koracima. Fotografije koje kompanija dijeli pokazuju funkciju za uređivanje vremenske linije sličnu onoj u TikTok-u, koja pomaže pri poređanju audio i video klipova i čini prelaze glatkijim.

Korisnici Instagrama će takođe imati novi način da pronađu video snimke u trendu. Trendovi i izazovi koje je lako ponovo kreirati su dio onoga što je TikTok učinilo inkubatorom za virusni sadržaj, a do sada nije postojao brz način da se vidi šta je sve popularnije na Reels-u. Nova stranica Reels prikuplja hashtagove i pjesme koje su u trendu na Instagramu, zajedno sa brojem video snimaka koji koriste taj određeni zvuk. Korisnici zatim mogu da sačuvaju zvuk za kasnije ili da ga direktno primjene na sopstveni video.

Instagram Reels editing screen
Ažuriranje takođe uključuje alate za kreatore za analizu učinka svog sadržaja i interakciju sa obožavaocima. Novi dodatak na kontrolnoj tabli za analitiku će pokazati ukupno vrijeme koje je publika provela gledajući Reel, uključujući reprize, kao i prosječno vrijeme gledanja video snimka i obavijestiće kreatora kada ih je novi pratilac pronašao kroz Reel video.

Održavanje zadovoljnih kreatora sadržaja načinom na koji zarađuju novac na platformi bio je izazov i za Instagram i za TikTok – oba su revidirala ili smanjila sredstva namjenjena nagrađivanju korisnika za sadržaj visokog učinka. Jedna od alternativa za monetizaciju sadržaja su virtuelni savjeti obožavalaca, a TikTok, YouTube i Instagram imaju verziju ove funkcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve