Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Instagram: Bez lajkova u Sjedinjenim Američkim Državama

Radi se o nastojanju da se u okviru platforme ojača komunikacija, i da se fokus sa popularnosti sadržaja premjesti na interakcije između korisnika

Broj lajkova na Instagram platformi bi, kao što se već neko vrijeme najavljuje, uskoro mogao da se izgubi i na području Sjedinjenih Američkih Država, tako da će korisnici iz ove oblasti bez lajkova ostati već do kraja sljedeće nedjelje.

Foto: Vladimir Obradovic via Getty Images

Radi se o nastojanju da se u okviru platforme ojača komunikacija, i da se fokus sa popularnosti sadržaja premjesti na interakcije između korisnika. Instagram opciju testira već nekoliko mjeseci, a lajkovi su prvo nestali u Kanadi, a potom i u Brazilu, Japanu i Australiji. Platforma se ipak lajkova neće osloboditi u potpunosti, pa će korisnici moći da vide kojem se broju drugih korisnika neki sadržaj dopada, ali više neće biti dostupni drugima, pa ih više neće biti u news feed-u, što bi, kako se vjeruje, moglo da dovede do toga da se obrati pažnja na pravi kvalitet nekog sadržaja.

I Facebook je najavio sličnu opciju u okviru svoje aplikacije, a nakon testiranja bi trebalo da se utvrdi kako i koliko sadržaji bez lajkova utiču na bolje korisničko iskustvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve