Iza kompanije Huawei je veoma uspješna i profitabilna godina.

Foto: Depositphotos/alexeynovikov

Kako se američka kampanja protiv poslovanja kompanije nastavlja, rukovdstvo ističe da 2020. godina obećava da bude veoma teška.

Prema riječima jednog od rukovodioca komapnije Erika Ksua, komapnija je ostvarila prihod od 122 milijarde dolara u 2019. godini, što je za 18 odsto više nego u 2018. godini. Prodato je 240 miliona pametnih telefona što je za 17 odsto više nego 2018. godini, piše CNN.

“Ove brojke su manje nego što smo predvidjeli da će biti, ali posao je i dalje solidan i mi ostajemo jaka kompanija koja je za raznolikost”, istakao je on.

Kompanija se ipak susreće i sa nekim izazovima kao što su slabosti globalne ekonomije i pritisak koji dolazi iz SAD koje tvrde da kompanija ugrožava nacionalnu bezbjednost. Vašington je kompaniju stavio na crnu listu u Maju, a to je uticalo na odnose sa partnerima koa što je Google i mobilni operateri.

“Nećemo rasti brzo kao što je to bio slučaj početkom 2019. godine kada smo imali sjajne momente na tržištu. Biće to teška godina za nas”, dodao je aludirajući na 2020.

Vrata kompanije su još uvijek otvorena na velikim tržištima koa što je Njemačka i Velika Britanija.

Komentari

avatar