Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

ChatGPT napravio Sumplete, igru zarazniju od Sudoku

Od ChatGPT smo do sada vidjeli razne zanimljive kreacije, a sada i vrlo zaraznu igru Sumplete, nalik na Sudoku, koju možete odmah probati

Sumplete je igra nalik popularnom Sudoku, kreirana od strane ChatGPT. Programer Daniel Tejt je zapravo bio taj koji je putem upita naveo AI model da je napravi, ali njegove zasluge u ukupnoj kreaciji baš i nisu velike, što se može videti u cjelokupnom procesu opisanom u blog postu.

Tejt je najprije tražio od ChatGPT preporuke za igre koje bi se dopale nekome ko voli da igra Sudoku. Kako je odgovor sadržao igre koje su mu već bile poznate, on je pitao ChatGPT da li bi mogao da smisli novu igru u sličnom stilu, koja trenutno ne postoji. AI model je najprije osmislio “labyrinth sudoku”, kao i još nekoliko opcija, dok na kraju nije došao do igre koju je nazvao “Sum Delete puzzle”, odnosno logična igra sabiranja i oduzimanja.

Kako se Tejtu dopao koncept, upitao je ChatGPT da napravi kod aplikacije i za svega 30 sekundi, AI je koristeći HTML i Javascript kreirao igru koju je moguće igrati. Uz malo naknadnog sređivanja CSS od strane Tejta i još par sati poliranja igre uz pomoć ChatGPT, stiglo se do finalne verzije.

Igru možete igrati odmah na Sumplete.com i na raspolaganju vam je mnoštvo nivoa, od 3×3 varijante za početnike, do izuzetno teškog 9×9 “Master” nivoa koji predstavlja ozbiljan izazov. Koncept igre je vrlo jednostavan – potrebno je eliminisati brojeve iz tabele tako da se dobije zbir koji se nalazi na kraju tog reda ili kolone. Sa 3×3 je to vrlo lako, 4×4 malo teže, a već od 5×5 na više stvari postaju eksponencijalno teže, ali i zanimljivije. Ako zaglavite, tu su i tasteri za pomoć i ukazivanje na greške, kao i taster koji otkriva rješenje.

Igre poput Sumplete su odličan primjer snage vještačke inteligencije kada je u pitanju programiranje i pravljenje aplikacija. Kao i kod drugih trenutnih primjena, ChatGPT nije baš u stanju da bez ikakve intervencije napravi nešto zaista dobro, ali su mogućnosti neograničene uz dobar upit i malu pomoć od strane čovjeka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve