Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Brave browser u 2021. duplirao broj korisnika

Brave browser, fokusiran na privatnost korisnika, ne prati korisnička pretraživanja i personalne podatke, kao što to čine Google ili Microsoft.

Interesovanje za Brave browser koji je, poput DuckDuckGo platforme, fokusiran na privatnost korisnika, postaje sve veće. Pretraživač je u 2021. godini dostigao cifru od 50 miliona aktivnih korisnika mjesečno, a prihode od reklama povećao 4 puta.

Impresivan rast pretraživača

Brave browser, fokusiran na privatnost korisnika, ne prati korisnička pretraživanja i personalne podatke, kao što to čine Google ili Microsoft. Zato je sve interesantniji onima koji žele da zaštite privatnost svojih podataka. U svjetlosti sve većeg broja izvještaja o online praćenju i kršenju podataka, korisnici se opredeljuju za platforme koje su odabrale drugačije načine poslovanja.

Kompanija Brave Software Inc, duplirala je mjesečni broj korisnika za 5 godina. Brave browser godinu za godinom pokazuje impresivan rast. Osim 50 miliona korisnika mjesečno (što je duplo više u odnosu na prošlu godinu), Brave bilježi preko 15.5 miliona aktivnih korisnika dnevno. Mobilna verzija browser-a skinuta je preko 10 miliona puta.

Cilj kompanije je da u 2022. godini udvostruči broj aktivnih korisnika u odnosu na 2021. godinu. Veliki porast popularnosti pretraživača pogodovao je i rastu interesovanja za reklamiranje. Brave-ova platforma za reklame, koja korisnicima dopušta da zarade BAT, uspjela je da u proteklih 12 mjeseci prihode poveća čak 4 puta, u odnosu na prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve