Neke, do sada neimenove saobraćajnice, ubudiće će nositi nazive značajnih datuma i istaknutih pojedinaca iz ovog kraja i naše države.

Tako je ulicu dobio 17. septembar, dan koji se slavi kao dan Opštine, a veže se za datum iz NOB-a kada je prije skoro 77 godina ovaj kraj oslobođen od okupatora, koja se nalazi u naselju Pejov do.

Dan državnosti 13. jul nosi ulica koja se nalazi ispred sportskog centra, a saobraćajnica koja se od autobuske stanice pruža prema “Durmitorskoj ulici”, odnosno zaobilaznici oko grada nosi ime 21. maj u čast Dana nezavisnosti Crne Gore.

Jedna od ulica kod autobuske stanice od sada nosi naziv “Crnogorska” i pozicionirana je iza poslovno-stambene zgrade “Razvršje”.

Po poznatom crnogorskom revolucionaru i političatu Vidoju Žarkoviću ime je dobila ulica koja se iza gradskog stadiona pruža prema naselju Prisoji i dalje kao turistička saobraćajnica vodi prema Štuocu i Pivi đe je u selu Nedajno rođen Vidoje Žarković.

Ime poznatog književnika Dušana Baranina nosiće ulica koja se iza gradskog stadiona pruža prema Pitominama.

Savjet za davanje predloga za davanje naziva ulica predložio je a odbornici usvojili da se uz do sada „imenovanih“ 26 ulica još toliko imenuje. Osim nabrojanih ostale ulice, manje dužine dobile su nazive toponima na kojim su pozicionirane ili su dobile oznake u vidu rimskih brojeva, saopšteno nam je u službi SO Žabljak.

Postupak na izradu tabli sa nazivima ulica i numeracijom objekata i njihovo postavljanje je u toku.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve