Ona je u Jutarnjem programu TVCG rekla da su u maju mjesecu, tokom praznika i vikenda imali dobru posjećenost.

Foto: Arhiva

“Uglavnom su to bili gosti iz Crne Gore. Imali smo predsezonu koja je, prema ranom bukingu, jako puno obećavala. Zbog cjelokupne situacije taj period nije zabilježio nijednog turistu. Tako da imamo skoro tri mjeseca kada nijesmo imali posjete na Žabljaku”, rekla je Krgović-Šarović.

Istakla je da ni tokom juna nemaju optimistična nadanja, te da se prvi gosti mogu očekivati u drugoj polovini ovog mjeseca.

“Malo bolju posjećenost možemo očekivati u julu i avgustu. što se tiče hotela, neki su otvoreni, ali generalno otvaranje svih hotela možemo očekivati 1. jula”, rekla je Krgović-Šarović.

Kazala je da zimska turistička sezona nije ispunila očekivanja, na šta se nadovezala i cjelokupna situacija izazvana koronakrizom.

“Tako da imamo skoro šest mjeseci kad je žabljačka turistička situacija pogođena lošom situacijom. Kad je Žabljak u pitanju sve ovo pogađa i stanovništvo, jer se 90 odsto stanovništva bavi turizmom. Zaista imamo finansijski krah u turističkoj privredi. Zaista očekujem da se oporavimo u julu i avgustu”, kazala je ona.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve