Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Vuković očekuje: Gradsko pozorište biće završeno do kraja godine

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, obišao je danas novu zgradu Gradskog pozorišta i poručio da će radovi biti završeni do kraja godine

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, obišao je danas novu zgradu Gradskog pozorišta i poručio da će radovi biti završeni do kraja godine.

„Uprkos svim problemima sa kojima smo se suočili u posljednjih nekoliko godina, polako, ali sigurno, ova priča se privodi kraju. Danas smo u prilici da konstatujemo da je za sada najvažnija faza koja se odnosi na građevinski dio radova pri samom kraju i ako sve bude po planu, ako vremenski uslovi dozvole i ako nas korona dodatno ne uspori, mi bi trebalo da u tom smislu imamo sve spremno do kraja godine“, istakao je Vuković dodajući da vrijednost prve faze realizacije ovog projekta iznosi skoro četiri miliona eura.

„U okviru druge faze smo raspisali tender za unutrašnje opremanje za scensku tehniku i sve ono što će uslijediti naredne godine. Ponude se otvaraju krajem ovog mjeseca, a mi smo već nekoliko puta prolongirali taj rok kako bismo dobili zadovoljavajuće ponude, da ne bi imali problema sa eventualnim žalbama, što vrlo često usporava realizaciju ovakvih i sličnih projekata”, istakao je gradonačelnik i dodao da se nada uspješnom ishodu.

„Ako bude tako, mi bismo već u prvom kvartalu naredne godine ušli u realizaciju druge faze, koja je po projektnoj dokumentaciji vrijedna 3,2 miliona i na taj način do kraja naredne godine bili u prilici da glumcima predamo na upotrebu novu zgradu”, istakao je Vuković.

On je saopštio da bi bio veoma nezadovoljan ako gradska uprava ne ispuni taj cilj i da smatra da je javnost imala dovoljno razumijevanja, bez obzira na objektivne okolnosti koje su negativno uticale na dinamiku realizacije ovog projekta.

“Moje očekivanje, uz malo sreće, je da ćemo biti u prilici da stavimo tačku na ovu priču, koja iako dugo traje, jeste lijepa priča i priča na ponos glavnom gradu“, zaključio je Vuković.

Vuković je najavio da će, budući da se radi o samom centru grada, do kraja godine zgrada Gradskog pozorišta dobiti lijepi plato sa fontanom vrijedan oko 60.00 eura, tako da će ovaj pomalo zaboravljeni ili dugo vremena zapušteni dio centra grada zasijati novim sjajem i izrazio uvjerenje da će naredne godine postati novo mjesto okupljanja mladih ljudi i dobre energije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve